Näin valitset täydellisen juomapullon

Markkinoilla vilisee erilaisia juomapulloja: on pilliä, suutinta, sekoittajaa ja vaikka mitä.

Erilaiset ominaisuudet saattavat tehdä juomapullon hankkimisesta vaikeaa. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät ominaisuudet, jotta juomapullo on helpompi valita. Tarvitsetpa pullon sitten liikuntaan, retkeilyyn tai arkikäyttöön, sopiva juomapullo löytyy näillä vinkeillä!

Urheilijan juomapullolta vaaditaan paljon ominaisuuksia

Hyvä juomapullo urheilijalle tai aktiiviselle liikkujalle riippuu muun muassa omista mieltymyksistä, lajista ja käyttötarkoituksesta. Olipa laji mikä hyvänsä, juomapullon tulee olla riittävän suuri, jotta voit nauttia tarpeeksi nestettä harjoittelun tai kilpailun aikana. Tämän vuoksi kannattaa valita juomapullo, jonka tilavuus on vähintään 500 ml.

Materiaaleista muovi on kevyt kuljettaa, mutta siihen tulee helpommin kolhuja. Ruostumaton teräs tai lasi ovat kestävämpiä materiaaleja, mutta painavat enemmän.

Juomapullon korkin tulisi olla helposti avattavissa yhdellä kädellä, jotta urheilijan ei tarvitse pysähtyä juomaan tai pyytää apua. Tämä on olennaista erityisesti pyöräilyssä tai talvilajeissa. Jos harrastat pyöräilyä, saatat tarvita kehoon tai pyörään kiinnitettävän juomasäiliön, johon juomapullon tulee sopia.

Urheilijan juomapullon suuttimen olisi hyvä olla suuri, jotta juominen on helppoa ja juomaa saa kerralla mahdollisimman paljon. Toisaalta iso suutin on alttiimpi likaantumiselle, joten lajista riippuen pillipullo voi olla kätevämpi ratkaisu. Shaker-tyyppinen juomapullo on hyvä valinta silloin, jos haluat sekoittaa pullossa esimerkiksi palautusjuoman jauheesta. Liikuntaan sopivia juomapulloja ja shakereita löytyy Hobby Hall -verkkokaupasta.

Jos harrastat kuntoilua kotona ulkolajien sijaan, mieti millainen pullo toimii parhaiten. Juoksumatolla treenatessa vettä pitää saada hörpättyä erityisen helposti, kun taas hidastempoisemman joogan tai lihaskuntotreenin lomassa juomapullolta ei vaadita niin paljoa.

Retkeilijän juomapullo on kevyt, mutta tilava

Oletko aloittamassa retkeilyharrastusta ja mietit, millainen juomapullo olisi paras retkelle tai vaellukselle? Retkeilijän juomapullossa tärkeitä ominaisuuksia ovat etenkin pullon keveys sekä tilavuus.

Juomapullon tilavuuden tulee olla riittävän suuri. Juomaveden tulisi riittää koko etapin ajaksi niin, että juomapullo tarvitsee täyttää vasta seuraavalla pysähdyspaikalla. Retkeilijän juomapullon kannattaa olla tilavuudeltaan vähintään yksi litra.

Retkellä olennaista on myös se, etteivät varusteet paina liikaa. Tästä syystä juomapullon tulisi olla kevyttä materiaalia, kuten muovia tai ruostumatonta terästä. Näistä muovi on kevyempi, mutta toisaalta teräs on kestävämpi ja pitää juoman pidempään viileänä.

Juomapullon korkin tulisi olla helposti avattavissa ja suljettavissa, jotta voit juoda nopeasti ja välttää nesteen vuotamisen tai pölyn ja roskien pääsyn pulloon. Joissakin juomapulloissa on myös suojus tai kansi, joka estää nesteen vuotamisen tai likaantumisen.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että juomapullon saa helposti puhdistettua. Tästä syystä pilli ei ole hyvä ratkaisu. Suuremmasta suuttimesta saat juotua vettä nopeammin ja helpommin.

Hobby Hall -verkkokaupasta löydät juomapulloja erilaisilla ominaisuuksilla ja jopa kolmen litran tilavuudella. Valitse pullo, jonka saa helposti kiinnitettyä reppuun tai rinkkaan. Mieti, haluatko myös eristävän kerroksen, joka pitää juoman kuumana tai kylmänä pidempään.

Arkikäytössä tärkeintä on mukavuus

Jos et ole hankkimassa juomapulloa mihinkään tiettyyn aktiviteettiin, kannattaa valita pullo sen mukaan, mihin yleensä sitä käytät. Arkikäyttöön sopiva vesipullon koko on noin 500 - 1 000 millilitraa. Jos haluat kuljettaa pullossa esimerkiksi smoothieta, valitse siihen tarkoitettu pullo.

Jos tiedät, että tulet kuljettamaan juomapulloa paljon paikasta toiseen, valitse kevyt, mutta mahdollisimman kestävä pullo. Tällainen voisi olla kevyt metallinen pullo tai kovamuovinen juomapullo.

Korkissa tärkeää on se, ettei se vuoda. Juomapullon tulisi olla helppo puhdistaa sisäpuolelta, jotta se pysyy raikkaana ja puhtaana käytöstä toiseen. Tarkista myös, voiko pullon laittaa astianpesukoneeseen vai tarvitseeko sen pestä käsin.

Esteettisyys on tärkeää, sillä kivan näköistä pulloa tulee herkemmin pidettyä esillä esimerkiksi työpöydällä. Silloin vettäkin muistaa juoda useammin.

Juomapullo on myös kiva ja käytännöllinen lahja, joka sopii erilaisille ihmisille. Lisää hyviä lahjaideoita löydät lahja247 -sivustolta.