Saavuta taloudellinen tasapaino yhdistelylainalla

Auto autolainalla, vaateostoksia luottokortilla, uusi kännykkä osamaksulla… Kuulostaako tutulta? Luottojen ja osamaksujen ottaminen on helppoa, minkä vuoksi niitä saattaa kertyä lähes huomaamatta. Varsinkin luottokorteissa ja osamaksuissa on usein yllättävän korkea korko, joten niistä kertyy ajan kanssa paljon maksettavaa. Monien lainojen lyhentäminen on stressaavaa ja voi aiheuttaa huolta. Onneksi tilanteeseen on olemassa ratkaisu: yhdistelylaina.

Yhdistelylaina on useiden luottojen yhdistämiseen tarkoitettu laina. Sen tarkoitus on helpottaa talouden hallintaa ja säästää lainakuluissa. Yhdistelylainalla voit maksaa pois kulutusluottoja, luottokorttivelkaa, osamaksuja ja muita pienempiä lainoja. Näin saat korvattua ne yhdellä lainasopimuksella. Useiden lainojen ja monien kuukausierien sijaan sinulle jää yksi edulliseksi kilpailutettu laina ja yksi selkeä kuukausierä.

Yhdistelylainan ottaminen on usein järkevää tilanteessa, jossa maksettavana on useita erilaisia lainoja eri tahoille. Maksat jokaisesta korkoja ja kuluja, joten pelkästään niihin kuluu paljon rahaa joka kuukausi. Yhdistelylaina tarjoaa tähän nopean ja helpon ratkaisun. Se selkeyttää taloudellista tilannetta ja voi auttaa säästämään merkittäviä summia rahaa.

Lainat voi yhdistää joko yksin tai yhteishakijan, esimerkiksi puolison kanssa. Yhdessä teidän on mahdollista saada isompi lainasumma ja lainalle pienempi korko. Yhteinen laina saattaa siis tulla halvemmaksi kuin yksin haettu.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

1. Rahaa säästyy

Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua saamaan matalamman koron ja pienemmät kustannukset. Velan määrä pysyy samana, mutta säästöä syntyy silti. Tämä johtuu siitä, että maksat kuluja enää vain yhdestä lainasta. Yksittäisen lainan kuukausittaiset kulut eivät välttämättä ole kovin suuret. Mutta kun kuluja pitää maksaa monesta lainasta, kertyy niistä paljon maksettavaa pitkällä aikavälillä.

Toinen syy, miksi yhdistelylaina yleensä tuo säästöjä on se, että isommassa lainassa on tavallisesti matalampi korko. Siksi yksi isompi laina on yleensä halvempi kuin monta pientä lainaa yhteensä.

2. Oman talouden hallinta on helpompaa

Yhdistelylaina mahdollistaa eri luottojen ja lainojen yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Sen sijaan, että seuraisit useita maksupäiviä eri lainoista, sinun tarvitsee huolehtia enää vain yhdestä maksusta kuukausittain. Tämä tekee talouden hallinnasta ja budjetin suunnittelusta huomattavasti helpompaa.

3. Maksusuunnitelman suunnitteleminen tilanteen mukaan

Lainojen yhdistämisen yhteydessä saat sovittua maksusuunnitelman uusiksi. Usein tämä tarkoittaa pidempää maksuaikaa ja pienempiä kuukausittaisia maksueriä. Joustavampi maksusuunnitelma antaa lisää taloudellista joustoa ja auttaa selviytymään taloudellisista velvoitteista paremmin.

Yhdistelylaina on yksi keino, jolla omaa taloutta voi tasapainottaa omin avuin. Jos tarvitset neuvontaa raha- ja velka-asioissa, kannattaa apua pyytää Takuusäätiöstä. Takuusäätiöstä saa maksutonta neuvontapalvelua ja myös takauksia velkojen järjestelylainaan.

Näin helppoa lainojen yhdistäminen on

Lainojen yhdistäminen on vaivaton prosessi Nordic Bankin lainavertailussa. Näin se onnistuu:

1. Laske nykyisten lainojen summat yhteen.

Ota selvää, minkä verran mitäkin lainaa on vielä maksamatta. Selvitä myös mitkä ovat lainojen korot, kulut ja maksuajat. Kirjoita nämä itsellesi ylös. Kun harkitset lainan hakemista, apuna kannattaa käyttää lainalaskuria. Lainalaskurilla voit kokeilla, mikä olisi sinulle sopiva lainasumma ja laina-aika.

2. Hae lainaa yksin tai yhdessä.

Täytä sitten ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla. Yhdistelylainaa voi hakea yksin tai yhdessä. Lainat on mahdollista yhdistää esimerkiksi puolison kanssa, jolloin saatte jaettua vastuun luotoistanne ja taloudellinen tilanteenne helpottuu. Yhteisessä lainassa on etuja, esimerkiksi lainasumma voi olla suurempi ja korko pienempi.

3. Vertaile lainoja.

Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoitusalan yrityksiä. Tutustu huolellisesti eri tahojen tarjoamiin lainoihin. Vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman koron ja parhaat ehdot. Kiinnitä erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää koron ja kulut, joten se kertoo, mitkä ovat lainan todelliset vuosittaiset kustannukset.

4. Maksa rahoilla kaikki muut lainat pois.

Kun olet valinnut sopivan yhdistelylainan, allekirjoittanut sopimuksen sähköisesti ja saanut rahat tilillesi, pääset maksamaan muita luottoja pois. Maksa saamallasi rahasummalla kaikki nykyiset lainasi kerralla pois. Näin pääset eroon kaikista muista lainoista ja sinulle jää vain yksi laina ja sen lyhennykset.

Kilpailuttaminen kannattaa

On tärkeää vertailla eri lainanmyöntäjien tarjoamia yhdistelylainoja, jotta löydät omiin tarpeisiisi sopivan lainan, joka tuo sinulle säästöjä. Kilpailuttaminen onnistuu helposti lainavertailusivustolla. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada useita tarjouksia eri tahoilta.

Kilpailuttaminen on ainoa tapa, jolla voit varmistua siitä, että lainasi on edullinen. Pienikin ero korkoprosenteissa vaikuttaa merkittävästi takaisin maksettavaan summaan pitkällä aikavälillä. Valitse siis laina, jossa on matala korko.

Ota vertailussa huomioon myös kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Lainoista maksetaan aina myös erilaisia kuluja, joista osa maksetaan kerran ja toisia kuukausittain. Näistäkin kertyy ajan saatossa paljon maksettavaa. Siksi kannattaa valita laina, jossa on mahdollisimman edulliset kulut.

Tutustu myös muihin ehtoihin huolellisesti. Esimerkiksi lyhennysvapaan mahdollisuus voi olla hyvä olla olemassa. Lyhennysvapaan aikana lainaa ei lyhennetä ollenkaan, joten tarvittaessa saat irrotettua siitä rahaa muihin, kiireellisempiin tarkoituksiin. Lyhennysvapaata ei ole pakko käyttää, jos sille ei tule tarvetta.

Voiko yhdistelylainaa saada, jos tulot ovat pienet?

Yhdistelylainan saaminen pienillä tuloilla saattaa olla haastavaa, mutta se ei ole mahdotonta. Luotonmyöntäjät tekevät lainapäätöksen hakijan maksukyvyn perusteella. He arvioivat siis hakijan tuloja ja menoja ja niiden suhdetta ja tarkistavat tietysti myös luottotiedot. Jokainen lainantarjoaja asettaa omat vaatimuksensa lainan saamiselle. Vaatimukset voivat vaihdella jonkin verran.

Yhdistelylainan tarkoitus on helpottaa talouden hallintaa ja säästää kuluissa. Se ei lisää velan määrää, minkä vuoksi laina voidaan mahdollisesti myöntää, vaikka entisiä velkoja on vielä maksamatta.

Yhdistelylainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa. Yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti. Näin on etenkin silloin, kun toinen hakija on pienituloinen. Yhdessä voitte myös saada isomman lainasumman ja lainalle pienemmän koron. Yhteinen laina saattaa siis tulla halvemmaksi kuin yksin haettu.

Voit tehdä hakemuksen, vaikka et olisi varma voitko saada lainaa tällä hetkellä. Hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei sido mihinkään. Siksi voit huoletta täyttää lainahakemuksen ja katsoa millaisia vastauksia siihen saat.