Paikallisuutiset

THL:ltä ohjeet koronariskin vähentämiseen liikunnassa ja harrastuksissa

Jutussa linkki ohjeisiin. Mitä enemmän harrastuksessa on osallistujia ja mitä pidempi aika vietetään yhdessä, sitä vaikeampi lähikontaktia on välttää ja sitä suurempi on tartuntariski.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut ohjeet koronariskin vähentämiseksi vapaa-ajan liikunnassa ja muussa harrastustoiminnassa. Myös korona-aikana voi ja kannattaa harrastaa esimerkiksi liikuntaa. Koronavirustartunnan riskiä voi vähentää ottamalla harrastuksissa huomioon seikkoja, jotka vähentävät virukselle altistumista ja taudin leviämistä.

Ohjeissa muistetaan muun muassa, että jos henkilö on sairas, silloin ei pidä osallistua harrastukseen.

– Mitä enemmän harrastuksessa on osallistujia ja mitä pidempi aika vietetään yhdessä, sitä vaikeampi lähikontaktia on välttää ja sitä suurempi on tartuntariski. Myös toiminnan luonne vaikuttaa tartuntariskiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vähäinen riski sisältyy harjoitteluun yksin tai samassa taloudessa asuvien kanssa.

Riskiä kasvattaa esimerkiksi joukkueen tai ryhmän yhteinen harjoitus.

– Joukkuepeleissä pelinomainen harjoitus lisää kontakteja ja siten riskiä edelleen. Edelleen riskiä lisää joukkueiden tai ryhmien välinen alueellinen tapahtuma, kuten turnaus tai harjoitusleiri tai kansallinen tai kansainvälinen tapahtuma. Jos harrastuksen aikana on mahdotonta pitää vähintään 2 metrin etäisyyttä muihin, voi osallistujamäärän jaksottaa tai rajoittaa niin, että lähikontakteja syntyy mahdollisimman vähän. Ohjeita on paljon, alla linkki:

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä