Tiesitkö, että pikavippejä ei ole enää olemassa? Kilpailuta nykyaikainen pikalaina Sortterin lainavertailupalvelussa

Vielä viime aikoinakin on saattanut törmätä uutisiin, joissa korostetaan lisääntynyttä pikavippien ottamista tai puhutaan pikavipeistä hyvin yksioikoiseen sävyyn. Niin kutsuttujen pikavippien ehtojen ja myöntämisen saralla on kuitenkin tapahtunut suuria muutoksia, joista jokaisen pikalainan hakemista harkitsevan on hyvä olla tietoinen. Lue siis artikkelimme ja päivitä tietämyksesi pikavipeistä.

Kulutusluotto ei ole yhtä kuin pikavippi

Vielä vuoden 2019 syksyyn saakka niin kutsutun pikavipin todellinen vuosikorko saattoi olla jopa satoja prosentteja. Niinpä pikavippi saattaa edelleen yhdistyä luottotuotteeseen, jossa nostettava summa oli yleensä pieni, maksuaika hyvin lyhyt ja lainan kulut ja korot erittäin kalliit.

Suuri muutos näillä markkinoilla tapahtui, kun syksyllä 2019 astui voimaan lakimuutos: silloin kaikille kulutusluotoille asetettiin 20 %:n korkokatto ja niiden muut lainanhoitokulut rajattiin enintään 150 euroon vuodessa. Näin ollen lakimuutoksen jälkeen Suomen lainamarkkinoilla ei ole ollut enää ensimmäistäkään pikavippitoimijaa, sillä sama laki sitoo kaikkia luotonantajia.

Nykyisillä pikalainoilla ei ole näiden aiempien pikavippien kanssa juuri muuta yhteistä kuin se, että myös nykyaikaisen pikalainan saa nostettua tililleen yleensä nopeasti ja ilman monimutkaista hakuprosessia. Jos kuitenkin näet termin pikavippi tai pikalaina, voit olla huoletta: kyseessä on aivan tavallinen kulutusluotto eli vakuudeton laina, jonka ehtoja ja kustannuksia säädellään laeilla, jotta ne ovat kuluttajalle varmasti kohtuulliset.

Kilpailuta myös pikalainat Sortterilla

Oletpa ottamassa isoa tai pientä lainaa, on lainatarjousten kilpailuttaminen osa järkevää talouden hallintaa. Lainaa harkittaessa on muistettava, että laina on aina sitoumus, jonka takaisinmaksusta täytyy pystyä huolehtimaan. Ennen lainan hakemista täytyykin olla perillä omasta taloustilanteestaan ja huolellisesti laskea tulojen ja menojen suhde.

Oikein budjetoituna pikalaina on kuitenkin nopea, joustava, järkevä ja vastuullinen rahoitusvaihtoehto. Kun kilpailutat kulutusluottosi kotimaisen ja luotettavan Sortterin lainavertailupalvelussa varmistat, ettet maksa ylimääräisiä kuluja tai liian korkeita korkoja, vaan saat aina henkilökohtaiseen tilanteeseesi ja historiaasi pohjaavan lainatarjouksen ja sitä kautta parhaat mahdolliset ehdot lainallesi.