Yhä useampi suosii luontaistuotteita

Luontaistuotteet tarkoittavat luonnossa esiintyviä tuotteita tai niistä valmistettuja tuotteita, joita käytetään hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Luontaistuotteiden käyttö on kasvanut viime vuosina, sillä ihmiset etsivät yhä enemmän luonnollisia, kemikaalittomia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja keinotekoisille tuotteille.

Paras luontaistuotevalikoima on netissä, sillä verkkokaupat voivat tarjota enemmän ja monipuolisemmin tuotteita kuin perinteiset kivijalkakaupat. Suomalainen luontaistuotekauppa on turvallinen ostospaikka myös verkossa ja kotimaisten sekä EU:n sisäisten valmistajien tuotteiden laatua valvotaan tarkasti. Suosituimpia luontaistuotteita ovat erilaiset ravintolisät ja luonnonkosmetiikka.

Täydennä ruokavaliota luonnollisilla ravintolisillä

Ravintolisät ovat terveellistä ruokavaliota täydentämään tarkoitettuja tuotteita, jotka sisältävät vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja tai muita ravintoaineita. Ravintolisiä voi ottaa joko jonkin korjaamaan jonkin ravintoaineen puutosta tai tukemaan tietyn terveystavoitteen saavuttamista.

Suomalaisille erityisen tuttu ravintolisä on kalanmaksaöljy, josta saa sydämelle ja aivoille tärkeitä Omega-3-rasvahappoja. Omega 3 myös vähentää elimistössä tulehdusta ja alentaa veren kolesterolitasoja. Jos päivittäiseen ruokavalioosi eivät kuulu kala. pähkinät tai soijatuotteet, saatat hyötyä Omega-3-lisistä.

Pelkkä omegan mainitseminen saa monet ajattelemaan pahanmakuista kalaöljyä, jota syödään lusikalla. Omegalisät ovat kuitenkin kehittyneet ajan myötä, ja kapseleista seuraava hittituote onkin gummies-karkit. Ilman keinotekoisia makeutusaineita valmistettavat pehmopalat muistuttavat nallekarkkeja, ja niissä käytetään luonnollisia makuaineita.

Vanhimpia terveystarkoituksiin käytettäviä luonnon aineita ovat rohdos- ja lääkekasvit, joista tehdyissä valmisteissa niiden hyödyt on pakattu tiiviiseen muotoon. Lääkekasvit voivat vaikuttaa niin unen laatuun kuin vastustuskykyyn ja ruuansulatusjärjestelmään.

Suomalaisille tuntemattomammat kasvit, kuten valeriaana auttavat unettomuuden hoidossa, ja lähinnä kurkuma-mausteesta tunnettu antioksidanteilla pakattu kurkumiini voi taas kohentaa maksa-arvoja. Luontaistuotekaupassa myytävät kapselit sisältävät vain olennaiset aineet mahdollisimman luonnollisessa muodossa.

Luonnonkosmetiikka on ympäristöystävällinen valinta

Luonnonkosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkatuotteita, jotka on valmistettu pääosin luonnon raaka-aineista. Ne voivat olla hellävaraisempia iholle, vähemmän allergisoivia ja ympäristöystävällisempiä kuin tavanomaiset kosmetiikkatuotteet. Luonnonkosmetiikan tuotanto on usein myös ympäristöystävällistä, mikä näkyy myös niiden pakkauksissa.

Suomalaiset ovatkin alkaneet kiinnittämään luonnonmukaisuuteen huomiota myös ihonhoidossa, ja erityisesti kosteutuksessa tehokkaat kasvoöljyt ja seerumit on löydetty hyvin. Kasvoöljyt ravitsevat ja tasapainottavat iho, ja sisältävät nimensä mukaisesti luonnollisia öljyjä, kuten argan- tai jojobaöljyä. Seerumit ovat taas tiivistettyjä hoitotuotteita, joista suosituin hyaluronihappo imeytyy ihon syvempiin kerroksiin.

Oiva Apteekki on vastuullinen luontaistuotekauppa netissä, joka myy vain huolellisesti valikoitujen valmistajien tuotteita puhtautta ja paikallisuutta painottaen. Tilauksesi käsitellään 1-3 arkipäivässä, ja toimitetaan luotettavasti joko noutopisteeseen tai kotiin asti. Oivalta saat niin ravintolisät, vitamiinit kuin luonnonkosmetiikkatuotteet laatutakuulla!