Kesä on vesipetojen aikaa – listaamme hauskimmat vesiharrastukset

Kotimaanmatkailu on kasvattanut vesiharrastuksien suosiota. Ne tarjoavat elämyksiä ja vaihtelua arkeen ja lajien kirjo on monipuolistunut hurjasti viime vuosien aikana. Tutustumme mielenkiintoisimpiin vesiharrastuksiin tässä artikkelissa tarkemmin. Tämä artikkeli on kaupallinen yhteistyö.

Lähimatkailua on alettu arvostaa enemmän. Suosio on kasvanut esimerkiksi vallitsevien maailmantilanteiden takia. Lisäksi kestävän kehityksen arvostus on näkynyt lähimatkailun suosion kasvuna. Tämä on edistänyt todennäköisesti vesiharrastusten tarjontaa ja rantamaisemissa näkyy tänäkin kesänä vesipetojen erikoisia taidonnäytteitä.

Harrastusvälineiden myynti kasvussa

Vesiharrasusten suosio on näkynyt niihin liittyvien laitteiden myynnissä. Suomessa on raportoitu vesiharrastusvälineiden myynnin kasvusta ja esimerkiksi eräässä johtavassa päivittäistavaraketjussa niiden myynti on jopa moninkertaistunut lyhyessä ajassa.

Vesiharrastuksen välineet voivat olla kalliita, joten niihin kannattaa budjetoida tietty osa säästöistä. Jotkut saattavat rahoittaa harrastusta lainalla. Laina tulee aina ottaa harkitusti, jotta hakija löytäisi mahdollisimman edullisen ja sopivan vaihtoehdon.

Sopivin laina löytyy todennäköisesti lainavertailun avulla. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa ja siihen on olemassa monia asiaan perehtyneitä sivustoja. Se on tehty nopeaksi ja tehokkaaksi ja sen ensisijainen tarkoitus on tarjota neutraalia ja puolueetonta tietoa eri lainavaihtoehdoista.

Lainamarkkinat ovat digitalisoituneet huimasti viime vuosien aikana, mikä on tehnyt niistä ketterämpiä. Nykyään digitaalisessa ympäristössä toimivat rahoitusyhtiöt tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja. Tämä johtuu muun muassa siitä, että digipankeilla on pienempiä kiinteitä kustannuksia kuin perinteisillä kivijalkapankeilla.

Suositut vesiharrastukset Suomessa

Suomi tarjoaa tunnetusti loistavat puitteet monille vesiharrastuksille. Meillä on kilometreittäin rannikkoseutua meren äärellä. Meidät tunnetaan kansainvälisesti tuhansien järvien maana. Kauniit maisemat ja puhdas järvivesi ovat meillä ehdottomia valttikortteja, joista tulisi pitää kiinni tulevaisuudessakin.

Vesiharrastukset ovat kasvattaneet suosiota viime vuosina ja Suomessa on voitu havaita etenkin tiettyjen lajien nostavan harrastajamääriänsä. Esimerkiksi suppailu kuuluu nykyään monien kesäpäivien ajanvietteeseen ja suppilautoja löytyy lähes joka kesämökin laiturin juuresta.

SUP-lautailu mielletään usein rauhalliseksi puuhaksi tyynen veden päällä. Se on kuitenkin yllättävän tehokasta liikuntaa, jossa erityisesti keskivartalo saa vahvistusta. Se on rantautunut Suomeen 2000-luvun puolella ja siihen ovat hurahtaneet monipuolinen joukko vesiharrastajia.

Uutta nostetta ovat saaneet myös melonta ja veneily. Esimerkiksi kajakkien ja PVC-veneiden myynti on kasvanut viime vuosien aikana, samoin märkäpuvuista ollaan kiinnostuneita. Myyntitiedot kertovat vesiharrastuksien suosion kasvusta ja lajin kirjosta, joka on monipuolistunut huimasti.

Vesiharrastuksien hyötyjä

Vesiharrastukset ovat parhaassa tapauksessa erittäin oivallisia aktiviteetteja. Jos niitä haluaa kokeilla, pitää uimataito ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat olla kunnossa. Lisäksi kannattaa muistaa riittävä nesteytys ja liialta auringolta suojautuminen.

Esimerkiksi perinteinen uinti voi olla mitä mainioin liikuntalaji. Se antaa harjoitusta koko keholle ilman sen suurempaa rasitusta nivelille. Se on periaatteessa ilmaista ja aloituskynnys uimataitojen opettelun jälkeen erittäin matala.

Jos muunlaiset vesiharrastukset kiinnostavat, kannattaa aloittaa niiden selvittely verkosta. Monissa lajeissa on omat seuransa, jotka auttavat taatusti mielellään alkuun. Jos asut suuressa kaupungissa, voit todennäköisesti löytää hyviä aloittelijan kursseja. Niitä löytyy kätevästi niin ikään verkosta.

Vesiharrastusvälineiden myynti on jopa moninkertaistunut lyhyessä ajassa.