Lainojen yhdistäminen - Miksi yhdistelylaina auttaa talouden hallinnassa?

Lainamarkkinat ovat siirtyneet muiden talouden osa-alueiden tavoin verkkoon. Tämä on avannut uusia mahdollisuuksia, joista vanhoilla lainamarkkinoilla ei uskallettu edes haaveilla. Yksi näistä mahdollisuuksista on lainojen yhdistäminen. Mitä lainojen yhdistäminen käytännössä tarkoittaa? Entä miten yhdistelylaina voi auttaa lainojen ja oman talouden hoitamisen kanssa?

Kuten modernit lainamarkkinat yleisesti, verkossa suoritettu lainojen yhdistäminen on varsin uusi ilmiö. Yhdistelylainoja haetaan kattamaan eri tarpeisiin haettuja lainoja, kuten remonttilainoja sekä kulutusluottoja. Niin pienet kuin suuret lainat voi yhdistää, ja keskimääräinen koko yhdistelylainalle on 20 000 €.

Mitä lainojen yhdistely käytännössä tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä kahden tai useamman lainan yhdistämistä. Tällöin esimerkiksi sekä mökki- että autolainaa maksava kuluttaja hakee yhdistelylainaa, jolla maksetaan edelliset lainat pois. Tämän jälkeen yhdistelylainaa maksetaan uuden lainasopimuksen ehtojen mukaisesti joko samalle tai uudelle pankille tai rahoituslaitokselle.

Mikä lainojen yhdistämisen tarkoitus oikein on?

Lainojen yhdistämisellä on kaksi tavoitetta. Ensisijaisesti lainojen yhdistelyn tavoitteena on laskea sekä lainojen kokonaiskustannuksia että kuukausieriä. Tämä onnistuu vaihtamalla kaksi lainaa yhteen, sillä jokaisella lainalla on aina omat kustannuksensa. Korkojen lisäksi lainasta on maksettava hallintokulut ja muut maksut. Luonnollisesti yhden yhdistelylainan kustannusten maksaminen on helpompaa kuin esimerkiksi kahden kulutusluoton.

Rahan säästämisen lisäksi lainojen yhdistely säästää hermoja sekää aikaa ja energiaa, joita liian monen lainan samanaikainen hoitaminen kuluttaa. Jos yhdellä velallisella on useampi laina hoidettavanaan sekä lukuisia eräpäiviä muistettavana, taloudenhoidosta tulee vaikeaa ja monimutkaista. Kun useamman lainan yhdistää yhdeksi yhdistelylainaksi, velan maksaminen on helpompaa ja talouden hallinta vähemmän monimutkaista.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on siis kannattavaa niin lompakon kuin pääkopan kannalta. Mutta miksi yhdistelylaina käytännössä on edullisempi tapa maksaa velka pois kuin esimerkiksi kaksi erillistä luottoa, vaikka lainan suuruus olisi sama?

Kuten jo aiemmin mainittiin, toinen syy yhdistelylainan edullisuudelle on lainan hoitokulujen vähentyminen. Yhden lainan hoitokulut kustantavat luonnollisesti vähemmän kuin kahden.

Toinen syy yhdistelylainojen edullisuudelle piilee koroissa. Korko on lainan hinta, joka määräytyy lainan myöntäjän arvion perusteella. Koska pankit tietävät, että yhdistelylaina käytetään aiempien velkojen takaisinmaksuun, yhdistelylainaa ei pidetä yhtä riskialttiina lainana kuin esimerkiksi kulutusluottoja. Tämän vuoksi yhdistelylainoille ollaan valmiita myöntämään alhaisempia korkoja kuin muille lainoille.

Miten lainoja voidaan yhdistää?

Jos sinua kiinnostaa lainojen yhdistäminen, sinun tulee tietenkin tietää, miten se oikein voidaan tehdä. Tämä onnistuu internetissä. Siihen on hyvin monia eri mahdollisuuksia. Voit löytää monia eri palveluita, jotka tarjoavat lainojen yhdistämisen. Jos siis haluat tutustua eri mahdollisuuksiin, sinun kannattaa vain käyttää verkkoa hyväksesi.

Kannattaa ottaa huomioon, että jotkut tarjoukset voivat olla parempia kuin toiset. Siten voi olla hyvä idea pyytää tarjouksia eri yhtiöiltä lainojen yhdistämiseen. Siten voit verrata tuloksia keskenään, ja löytää sellaisen tarjouksen, joka tulee sopimaan juuri sinulle ja sinun pienlainojen käsittelyyn.

Lainojen yhdistelyllä kuluttaja hakee yhdistelylainaa, jolla maksetaan edelliset lainat pois.