Kuinka maksaa kotimaan lomamatka – säästöt, luottokortit vai lainat

Oletko ajatellut lomamatkaa kotimaassa, mutta et ole vielä osannut päättää lähteäkö Etelä-Suomeen, Turun saaristoon tai Lappiin? Kannattaa ehkäpä kääntää katse itään ja Kainuuseen, sekä tarkemmin vielä Kuhmoon.

Totta on kuitenkin se, että kotimaan matkailukin vaatii rahaa, varsinkin jos on omalla autolla lähdössä liikenteeseen. Kotimaan matkailussa keskituloisenkin perheen kannattaa varautua yli tuhannen euron kustannuksiin lomareissulla. Yhä harvemmalla on tällaisia säästöjä, joten vaihtoehdoksi voivat jäädä luottokortit tai sitten kulutusluotot ja vakuudettomat lainat. Hyvän vakuudettoman lainan löytämisessä auttaa esimerkiksi vertailusivusto Lainaa-Helposti.fi .

Kainuu ja Kuhmo yllättää kauneudellaan

Kainuun luonnonkauneus ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat ihanteelliset olosuhteet kotimaan matkailulle. Kainuu on saavuttanut maineen joustavana ja turvallisena lomakohteena. Lomamatkailun lisäksi Kainuussa voi kokea myös hyvinvointimatkailua, retkeilyä sekä paljon muuta.

Kainuun kaakkoisosaan kuuluvan Kuhmon ympäristöön kuuluu huomattava metsäalue, järviä ja koskia. Kuhmon luonnonympäristön muodostaa asumaton taiga, ja sen upeat eläimet ja maisemat vaikuttavat ratkaisevasti tämän syrjäisen kaupungin tunnettuuteen. Koskenlasku on niin ikään mukavaa koettavaa Kuhmossa.

Kustannuksia laskemaan

Jos vain mahdollista, kannattaa matkakustannukset rahoittaa säästöillä. Joskus rahoituksen vaihtoehtona voi toimia lainat, toki vastuullisesti käytettynä.

On kuitenkin muutama asia, jotka on syytä pitää mielessä, ennen kuin otat lainaa matkaasi varten: Varmista ensinnäkin, että sinulla on vankka suunnitelma siitä, miten maksat lainan takaisin. Maksujen laiminlyönti voi vahingoittaa luottotietojasi, joka voi vaikuttaa mahdollisuuksiisi saada tulevaisuudessa lainaa.

Lainoihin liittyy usein korkoja ja maksuja, joten muista ottaa myös nämä huomioon budjetissasi. Jos harkitset lainan ottamista seuraavaa lomaasi varten, tee tutkimusta ja vertaile eri lainanantajia löytääksesi itsellesi parhaan vaihtoehdon. Pienellä suunnittelulla ja valmistautumisella voi myös säästää matkakustannuksista.

Lainat ilman vakuuksia lomamatkan maksamiseen

Kun otat lainaa ilman vakuuksia, kannattaa vertailla useita keskeisiä lainoja koskevia asioita, joista tärkein on todellinen vuosikorko. Tämä tarkoittaa sekä lainan korkoa, että kaikkia sen päälle tulevia sivukustannuksia, kuten vaikkapa lainan aloitus- tai nostomaksuja.

On tärkeää vertailla eri lainanantajien todellisia vuosikorkoja, jotta voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Muita vertailun arvoisia asioita ovat takaisinmaksuehdot ja vaikkapa se, onko laina niin sanottu joustoluotto, jossa lainaa voidaan ottaa uudestaan, sitä mukaa kun sitä on maksanut takaisin.

Lainojen vertailuissa parhaimmat vertailusivustot ovat kullanarvoinen apu, sillä pienellä vaivalla lainanhakija saa tietoonsa tarjottavien lainojen kokonaiskustannukset sekä muut ehdot, joten kenenkään ei tarvitse tarttua ensimmäiseen oljenkorteen.

Vertailusivustoilla voi myös kilpailuttaa lainoja niin usein kuin haluaa, eikä niihin tarvitse sitoutua. Sitoutuminen alkaa vasta siinä vaiheessa, kun sopimuksessa on sähköiset nimikirjoitukset. Senkin jälkeen voi lainasopimuksesta riippuen olla mahdollista peruuttaa laina, varsinkin jos sitä ei ole kertaakaan nostanut.